Tuesday, October 8, 2013

Kaedah Pengajaran Bahasa Melayu Sekolah Rendah


1. Objektif Sukatan Pelajaran Bahasa Melayu Sekolah Rendah dan Implikasi dalam Pengajaran dan Pembelajaran Bahasa Melayu di Sekolah Rendah.

2. Kemahiran Bahasa dalam Sukatan Pelajaran Bahasa Melayu Sekolah Rendah dan Implikasinya kepada Pengajaran dan Pembelajaran.

3. Kemahiran Mendengar dan Bertutur dalam Sukatan Pelajaran Bahasa Melayu Sekolah Rendah dan Impaknya kepada Persediaan Guru di dalam Bilik Darjah.

4. Kemahiran Membaca dalam Sukatan Pelajaran Bahasa Melayu Sekolah rendah dan Impaknya kepada Persediaan Guru di dalam Bilik Darjah.
 
5. Kemahiran Menulis dalam Sukatan Pelajaran Bahasa Melayu Sekolah rendah dan Impaknya kepada Persediaan Guru di dalam Bilik Darjah.

6. Sistem Bahasa dalam Sukatan dalam Sukatan Pelajaran Bahasa Melayu Sekolah Rendah dan Implikasinya kepada Pengajaran dan Pembelajaran.
 
7. Pengisian Kurikulum dalam Sukatan Pelajaran Bahasa Melayu Sekolah Rendah dan Implikasinya kepada Pengajaran dan Pembelajaran.

8. Seni Mengajar dalam Bahasa Melayu Sekolah Rendah yang Berkesan.

Tugasan ini sebenarnya kami pernah buat sebelum ini cuma mungkin soalannya diubah-ubah setiap semester. Namun kehendak soalan sebenarnya adalah hampir sama setiap semester.

Sekiranya anda semua berasa pening sebab dah takdea idea, sibuk menguruskan kerja sehingga tidak ada masa untuk membuat tugasan. Anda boleh terus ke SINI untuk mendapatkan tips membuat tugasan atau ke SINI untuk mendapatkan contoh tugasan terdahulu sebagai rujukan.

Share this article :