Monday, November 19, 2012

Kenegaraan Malaysia


1. Sungguhpun Malaysia kini bebas daripada cengkaman penjajah secara nyata, namun masyarkat hari ini berhadapan dengan penjajahan bentuk baru atau Neo-kolonialisme. Bincangkan secara kritispengaruh Neo-kolonialisme terhadap generasi hari ini.

2. Sebagai sebuah negara yang mengamalkan Demokrasi berparlimen, Malaysia memperlihatkan kesediaan untuk menjalankan pentadbiran negara mengikut kehendak rakyat. Kelancaran urusan pentadbiran juga memerlukan kepada wujudnya integrasi di kalangan rakyat. Berikan justifikasi anda tentang kepentingan Demokrasi dan Integrasi di negara ini.

3. Perlembagaan Malaysia terhasil dari gabungan unsur-unsur tradisi dan baru. Nyatakan unsur-unsur tradisi tersebut dan sila berikan justifikasi kepentingannya dalam memartabatkan keagungan ketuanan Melayu.

Tugasan ini sebenarnya kami pernah buat sebelum ini cuma mungkin soalannya diubah-ubah setiap semester. Namun kehendak soalan sebenarnya adalah hampir sama setiap semester.

Sekiranya anda semua berasa pening sebab dah takdea idea, sibuk menguruskan kerja sehingga tidak ada masa untuk membuat tugasan. Anda boleh terus ke SINI untuk mendapatkan khidmat membuat tugasan atau ke SINI untuk mendapatkan contoh tugasan terdahulu sebagai rujukan.Share this article :