Monday, January 14, 2013

Professional Development


Berdasarkan perayaan/aktiviti keagamaan yang anda telah pilih, lakukan kajian dokumen iaitu mencari maklumat melalui pembacaan buku-buku, jurnal-jurnal, makalah- makalah bercetak ataupun atas talian (pencarian internet). 

Maklumat yang dicari harus merangkumi aspek-aspekberikut berkaitan perayaan /aktiviti keagamaan. Sejarah atau latarbelakang termasuk tujuan ianya disambut, sama ada kerana agama, tradisi turun temurun, budaya dan lain-lain, persediaan sebelum, pakaian tradisional, kuih muih dan juadah utama/khas, amalan-amalan yang dilakukan, pantang larang jika berkaitan, dan lain- lain mengikut kreativiti anda.


Tugasan ini sebenarnya kami pernah buat sebelum ini cuma mungkin soalannya diubah-ubah setiap semester. Namun kehendak soalan sebenarnya adalah hampir sama setiap semester.

Sekiranya anda semua berasa pening sebab dah takdea idea, sibuk menguruskan kerja sehingga tidak ada masa untuk membuat tugasan. Anda boleh terus ke SINI untuk mendapatkan tips membuat tugasan atau ke SINI untuk mendapatkan contoh tugasan terdahulu sebagai rujukan.

Share this article :