Thursday, February 14, 2013

Perkembangan Seni Kanak-kanak


Laura Chapman dalam bukunya bertajuk ‘Approaches in Art Education’ menjelaskan bahawa menghasilkan karya seni merupakan suatu proses artistik yang boleh dijalankan dengan pelbagai kaedah. 

Huraikan bagaimana guru Pendidikan Seni Visual dapat mengembangkan kreativiti kanak-kanak berdasarkan 3 (tiga) kaedah yang disarankan oleh Chapman. Huraian anda perlu bersandarkan beberapa contoh hasil seni kanak-kanak yang dihantar bersama dengan tugasan anda. 

Penulisan anda perlu menunjukkan perkaitan di antara peranan guru Pendidikan Seni Visual, kaedah Chapman yang digunakan untuk mengembangkan kreativiti kanak-kanak dan hasilan seni kanak-kanak.

Tugasan ini sebenarnya kami pernah buat sebelum ini cuma mungkin soalannya diubah-ubah setiap semester. Namun kehendak soalan sebenarnya adalah hampir sama setiap semester.

Sekiranya anda semua berasa pening sebab dah takdea idea, sibuk menguruskan kerja sehingga tidak ada masa untuk menaip tugasan. Anda boleh terus ke SINI untuk mendapatkan khidmat menaip tugasan atau ke SINI untuk mendapatkan contoh tugasan terdahulu sebagai rujukan.
Share this article :