Friday, March 1, 2013

Corak dan Rekaan


Peranan guru Pendidikan Seni penting dalam menentukan pencapaian, aspirasi dan matlamat sekolah seiring dengan matlamat terhadap pembentukan pelajar yang celik seni dan menghargai budaya warisan bangsa. Tujuan membuat corak dan rekaan dalam kursus ini dapat membentuk perlakuan, persepsi dan pengetahuan budaya murid selaras dengan matlamat tersebut.

Teliti kenyataan di atas dan huraikan bagaimana perlakuan, persepsi dan pengetahuan budaya murid dapat anda kesan dalam satu aktiviti membuat corak kepada 4 atau 5 orang murid yang sebaya umurnya. Komunikasi dengan pelajar, pemerhatian yang dibuat dan corak yang dihasilkan menjadi sumber rujukan yang menjelaskan jawapan anda.

Tugasan ini sebenarnya kami pernah buat sebelum ini cuma mungkin soalannya diubah-ubah setiap semester. Namun kehendak soalan sebenarnya adalah hampir sama setiap semester.

Sekiranya anda semua berasa pening sebab dah takdea idea, sibuk menguruskan kerja sehingga tidak ada masa untuk menaip tugasan. Anda boleh terus ke SINI untuk mendapatkan khidmat menaip tugasan atau ke SINI untuk mendapatkan contoh tugasan terdahulu sebagai rujukan.
Share this article :