Sunday, March 24, 2013

Pergerakan dan Ritma


Dalam tugasan bertulis ini, anda akan memainkan dua peranan penting, iaitu:

Peranan pertama ialah, anda sebagai seorang guru yang akan melatih sekumpulan murid bagi mewakili sekolah ke pertandingan pergerakan kreatif anjuran Pejabat Pendidikan Daerah di kawasan anda.

Anda diberi kebebasan untuk memilih tajuk pergerakan kreatif bagi pasukan anda, dan anda juga bertanggungjawab untuk merancang kareografi persembahan yang akan berlangsung selama 15 minit.

Peranan kedua ialah, anda telah dilantik sebagai urusetia pengadilan pertandingan oleh Pejabat Pendidikan Daerah yang menganjurkan pertandingan Pergerakan Kreatif. Tugas anda ialah menyediakan satu borang markah yang mengandungi skema pemarkahan/rubrik pemarkahan.

Tugasan ini sebenarnya kami pernah buat sebelum ini cuma mungkin soalannya diubah-ubah setiap semester. Namun kehendak soalan sebenarnya adalah hampir sama setiap semester.

Sekiranya anda semua berasa pening sebab dah takdea idea, sibuk menguruskan kerja sehingga tidak ada masa untuk menaip tugasan. Anda boleh terus ke SINI untuk mendapatkan khidmat menaip tugasan atau ke SINI untuk mendapatkan contoh tugasan terdahulu sebagai rujukan.
Share this article :