Saturday, November 23, 2013

Sukan Individu


Anda sebagai guru berperanan dalam merealisasikan dasar 1 Murid 1 Sukan di sekolah anda. Melalui sukan individu dasar ini dapat membantu anda mencapai matlamat tersebut.Tuliskan kertas konsep berkenaan pelaksanaan dasar ini bagi membudayakan sukan di sekolah. Kertas Konsep berkenaan harus mengandungi perancangan aktiviti sepanjang tahun yang boleh dilaksanakan sekolah. Nyatakan contoh-contoh sukan yang dipilih serta huraian yang tepat dan jelas berkaitan pelaksanaannya. Penulisan anda haruslah disokong dengan teori, kajian atau pandangan dan pendapat dari pakar.

2. Berpandukan prinsip latihan dalam modul dan bahan-bahan bacaan tambahan, jelaskan bagaimana anda boleh mengaplikasikan prinsip-prinsip latihan untuk melatih atlet olahraga sekolah anda. Perbicangan mestilah disokong dengan contoh-contoh yang sesuai berserta rujukan.

Tugasan ini sebenarnya kami pernah buat sebelum ini cuma mungkin soalannya diubah-ubah setiap semester. Namun kehendak soalan sebenarnya adalah hampir sama setiap semester.

Sekiranya anda semua berasa pening sebab dah takdea idea, sibuk menguruskan kerja sehingga tidak ada masa untuk menaip tugasan. Anda boleh terus ke SINI untuk mendapatkan khidmat menaip tugasan atau ke SINI untuk mendapatkan contoh tugasan terdahulu sebagai rujukan.

Share this article :