Friday, June 27, 2014

Learning Skills for Open Distance Learners


"Kemahiran belajar cemerlang dan kemahiran literasi maklumat adalah penting untuk kejayaan pendidikan dalam kehidupan seseoarang yang digelar ‘pelajar’. Pada masa ini, pelajar menghadapi lebih banyak cabaran dalam menyelesaikan tugas harian mereka sejajar dengan kemajuan komunikasi dan teknologi. Justeru, mereka (pelajar) juga telah melangkah kaki ke dalam zon persaingan antara satu sama lain untuk mendapatkan pencapaian cemerlang dalam setiap perkara yang mereka laksanakan ".

Sebagai pelajar pembelajaran jauh dan terbuka, bagaimanakah anda dapat memastikan memperoleh kemahiran belajar yang cemerlang dan kemahiran literasi maklumat supaya anda boleh menangani cabaran serta berjaya dalam pelajaran. Bincangkan.

Tugasan ini sebenarnya kami pernah buat sebelum ini cuma mungkin soalannya diubah-ubah setiap semester. Namun kehendak soalan sebenarnya adalah hampir sama setiap semester.

Sekiranya anda semua berasa pening sebab dah takdea idea, sibuk menguruskan kerja sehingga tidak ada masa untuk membuat tugasan. Anda boleh terus ke SINI untuk mendapatkan tips membuat tugasan atau ke SINI untuk mendapatkan contoh tugasan terdahulu sebagai rujukan
Share this article :