Monday, August 24, 2015

Pengurusan Latihan Dalam Organisasi


Berdasarkan pengajaran dan pembelajaran anda tentang kaedah perlaksanaan Analisis keperluan Latihan seperti dibincangkan dalam Bab 4, anda dikehendaki melakukan analisis berkaitankeperluan latihan terhadap mana-mana organisasi yang anda berpengelaman. Seterusnya merancang sebuah rancangan bersesuain seperti dibincangkan dalam Bab 5.


Analisis Keperluan Latihan hendaklah dijalankan di peringkat tugas bagi mengenalpasti apakah bentuk-bentuk serta jenis-jenis latihan yang diperlukan. Berdasarkan hasil analisa tersebut, anda dikehendaki menyertakan laporan serta membuat perancanga latihan.Tugasan ini sebenarnya kami pernah buat sebelum ini cuma mungkin soalannya diubah-ubah setiap semester. Namun kehendak soalan sebenarnya adalah hampir sama setiap semester.

Sekiranya anda semua berasa pening sebab dah takdea idea, sibuk menguruskan kerja sehingga tidak ada masa untuk membuat tugasan. Anda boleh terus ke SINI untuk mendapatkan tips membuat tugasan atau ke SINI untuk mendapatkan contoh tugasan terdahulu sebagai rujukan.
Share this article :