Monday, June 5, 2017

Perception and Emotion


Emosi dialami oleh semua orang setiap hari. Akan tetapi, maksud emosi dan mengapa kita mengalaminya adalah masih dalam peringkat kajian. Dalam kajian mengenai emosi, penyelidik menggunakan masa yang panjang/lama untuk mengkaji kenapa sesetengah individu itu emosinya lebih bijak berbanding dengan yang lain. Disamping itu, penyelidik juga menggunakan masa yang panjang/lama untuk mengkaji hubungan antara mood, personaliti dan perangai.

Berdasarkan penyataan di atas:

Bincangkan perbezaan antara emosi, mood, personaliti dan perangai. Kemudian, bincangkan DUA teori emosi. Akhirnya, berikan cadangan anda bagaimanakah kita boleh menguruskan emosi kita dengan lebih baik.

Tugasan ini sebenarnya kami pernah buat sebelum ini cuma mungkin soalannya diubah-ubah setiap semester. Namun kehendak soalan sebenarnya adalah hampir sama setiap semester.

Sekiranya anda semua berasa pening sebab dah takdea idea, sibuk menguruskan kerja sehingga tidak ada masa untuk membuat tugasan. Anda boleh terus ke SINI untuk mendapatkan tips membuat tugasan atau ke SINI untuk mendapatkan contoh tugasan terdahulu sebagai rujukan.
Share this article :