Saturday, July 8, 2017

Principles of Microeconomics


Pilih produk pilihan anda. Hurai dan guna konsep-konsep dan teori-teori kepuasan (utiliti) terhadap produk yang dipilih untuk menentukan keseimbangan pengguna. Anda perlu perolehi harga pasaran bagi produk yang dipilih dan andaikan kepuasan (utils) untuk SETIAP produk yang digunakan. Gunakan rajah yang sesuai dalam teori-teori analisis kepuasan untuk menentukan keseimbangan pengguna.

1.0 Penerangan tentang konsep-konsep kepuasan (utiliti) menggunakan produk yang dipilih.

2.0 Penerangan ke atas teori-teori analisis kepuasan (utiliti) untuk menentukan keseimbangan pengguna

3.0 Huraian ke atas perbezaan-perbezaan antara teori-teori analisis untuk menentukan keseimbangan pengguna.

4.0 Penerangan ke atas bagaimana keseimbangan pengguna boleh diperolehi untuk produk yang dipilih dengan memperolehi harga pasaran dan kepuasan (utils) untuk setiap unit produk yang digunakan dengan menggunakan rajah yang sesuai.

5.0 Rumusan

Tugasan ini sebenarnya kami pernah buat sebelum ini cuma mungkin soalannya diubah-ubah setiap semester. Namun kehendak soalan sebenarnya adalah hampir sama setiap semester.

Sekiranya anda semua berasa pening sebab dah takdea idea, sibuk menguruskan kerja sehingga tidak ada masa untuk membuat tugasan. Anda boleh terus ke SINI untuk mendapatkan tips membuat tugasan atau ke SINI untuk mendapatkan contoh tugasan terdahulu sebagai rujukan

Share this article :