Sunday, June 26, 2016

Maintenance Management


This assignment is designed to enhance learners’ ability to understand Total Productive Maintenance (TPM) and Reliability Centred Maintenance (RCM).

Explain what is the Total Productive Maintenance (TPM) and discuss the eight pillars of the Total Productive Maintenance (TPM) with examples. 
Discuss the seven principles of Reliability Centred Maintenance (RCM) with examples. 
Discuss the differences between preventive and predictive maintenances with examples. 


TUJUAN

Tugasan ini direka bentuk untuk meningkatkan kebolehan pelajar memahami Total Productive Maintenance (TPM) dan Reliability Centred Maintenance (RCM).

KEPERLUAN / SOALAN TUGASAN


Terangkan apa yang dimaksudkan dengan Total Productive Maintenance (TPM) dan bincangkan lapan tunggak Total Productive Maintenance (TPM) berserta dengan contoh-contoh. 
Bincangkan tujuh prinsip Reliabity Centred Maintenance (RCM)berserta dengan contoh-contoh. 
Bincangkan perbezaan antara penyelenggaraan pencegahan dan penyelenggaraan ramalan berserta dengan contoh-contoh.

Tugasan ini sebenarnya kami pernah buat sebelum ini cuma mungkin soalannya diubah-ubah setiap semester. Namun kehendak soalan sebenarnya adalah hampir sama setiap semester.

Sekiranya anda semua berasa pening sebab dah takdea idea, sibuk menguruskan kerja sehingga tidak ada masa untuk membuat tugasan. Anda boleh terus ke SINI untuk mendapatkan tips membuat tugasan atau ke SINI untuk mendapatkan contoh tugasan terdahulu sebagai rujukan.
Share this article :