Sunday, November 16, 2014

Sukan IndividuProgram Latihan Acara Padang: Lompat Tinggi 


Sebagai seorang jurulatih sukan untuk acara padang, anda dikehendaki merancang satu program latihan selama dua bulan bagi acara lompat tinggi supaya anda dapat memilih murid yang berbakat untuk mewakili sekolah ke Kejohanan Sukan peringkat daerah. Anda perlu menghantar pasukan lelaki mewakili sekolah ke kejohanan sukan tersebut. 


Bincangkan secara terperinci program latihan dengan menyatakan empat prinsip sukan individu yang releven (pilihan sendiri) untuk mencapai matlamat program yang dirancang. Dalam program latihan tersebut, anda perlu menerangkan bagaimana ansur maju latihan dan variasi teknik latih tubi untuk acara lompat tinggi dapat dilaksanakan dengan jayanya (memenangi pingat). 


Sila sediakan 1 kertas kerja berkaitan perancangan program latihan untuk acara lompat tinggi 


Tugasan ini sebenarnya kami pernah buat sebelum ini cuma mungkin soalannya diubah-ubah setiap semester. Namun kehendak soalan sebenarnya adalah hampir sama setiap semester.

Sekiranya anda semua berasa pening sebab dah takdea idea, sibuk menguruskan kerja sehingga tidak ada masa untuk membuat tugasan. Anda boleh terus ke SINI untuk mendapatkan tips membuat tugasan atau ke SINI untuk mendapatkan contoh tugasan terdahulu sebagai rujukan
Share this article :